Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

https://dprp.gov.ro/

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Aici veți găsi informații despre cum îți poți menține o relație apropiată cu copilul tău chiar și de la distanță.

Pentru specialiști

Hai în tabără!

Date fiind ratele ridicate de tristețe, anxietate, oboseala și dependență de device-uri în rândul adolescenților (Keyes, 2006) se creionează în mod clar nevoia de a găsi intervenții eficiente pentru a îmbunătăți abilitățile sociale, relațiile și, în general, bunăstarea tinerilor noștri. Experții subliniază faptul că tabăra poate fi o intervenție psihologică pozitivă, o experiență care poate schimba viața pentru tineri.

Programele de tabără de vară oferă activități structurate, extracurriculare, în care tinerii sunt implicați alături de prieteni și au sprijin emoțional din partea unor adulți. Psihologul Nansook Park (2004) a descris aceste tipuri de programe ca fiind importante pentru a ajuta tinerii să înflorească și să aibă un nivel de satisfacție mai ridicat în viață. Consilierii și personalul taberei de vară se concentrează pe crearea de experiențe distractive pentru copii și pe promovarea relațiilor pozitive între ei. Multe practici și tradiții din tabără – cântat, dans, povestiri, glume și joacă în aer liber – cresc emoțiile pozitive, ceea ce fac din tabără o experiență benefică pentru dezvoltarea copiilor. Atenția prin astfel de activități fiind concentrată pe construirea de relații pozitive, copiii reușesc să se cunoască mai bine pe ei însuși și să dezvolte abilități sociale. Tabăra de vară oferă oportunități ample, de conectare cuoameni noi, de dezvoltare a încrederii în sine, de activități la care tinerii/copiii nu au acces în mod curent..

Salvați Copiii încurajează experiențele de vară și organizează astfel de tabere. Copii cu părinții plecați la muncă în străinătate și alți colegi ai lor, din mai multe județe ale țării au beneficiat de activități estivale.
Și în această vară ne-am bucurat de drumeții. Cu mic, cu mare am mers la Zarnesti, județul Brasov. Tabăra a avut drept scop dezvoltarea relațională și crearea unui mediu pozitiv pentru copii, care de altfel au participat activ și entuziasmați la toate activitățile desfașurate. Au fost organizate deplasări către Castelul Peles, Castelul Bran, Parcul Dino Rasnov, Sanctuarul Ursilor si Prapastiile Zarnești, unde pe lângă mișcare și cântec, am făcut și un traseu prin istorie.
În cadrul taberei s-au susținut activități sportive, artistice și de recreere, vanatoare de comori si jocuri libere, menite sa dezvolte abilitatile socio-emotionale ale copiilor participanti, sa formeze relatii de prietenie si sa ofere sentimente de siguranta emotionala in cadrul unui colectiv.

Taberele de vară pentru copiii din județele Argeș și Dâmbovița au fost organizate în cadrul proiectului POCU, Servicii integrate pentru copii în risc, cod SMIS 130459.