Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru specialiști

Conferința națională cu privire la bune practici de lucru cu copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate

În data de 17 mai, a avut loc conferința națională cu privire la bune practici de lucru cu copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate Părinți plecați, copii singuri acasă – aspecte legale și servicii pentru protecția copiilor . Primul eveniment de anvergură națională destinat protecției copiilor afectați de migrația economică a paărinților a reunit peste 200 de participanți, atât reprezentanți ai instituțiilor centrale, cât și specialiști de formație interdisciplinară de la nivel județean și local, inclusiv din mediul rural, din 22 de județe și municipiul București.

La eveniment au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Cancelariei Prim-Ministrului, ambasadelor, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerului Justiției, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și ambasadorul proiectului, Calin Goia solist al trupei Voltaj.

Instituțiile reprezentate la nivel local au fost: Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Servicii Publice de Asistență Socială, Avocatul Poporului, Inspectorate Școlare, Centre Județene de Resursee și Asistență Educațională, școli, instanțe de judecată și ONG-uri.

Conferința a reprezentat o oportunitate pentru participanți de a afla despre bune practici  în intervenția pentru copii cu părinții plecați la muncă în străinătate și de a-și îmbunătăți cunoștințele cu privire la noul cadrul legal de protecție și monitorizare a situației acestor copii, instrumente necesare pentru crearea de servicii destinate lor, dar și pentru o abordare adecvată a copiilor la școală și în comunitate. Totodată, conferința a oferit un cadru de dezbatere pentru identificarea de soluții și recomandări pentru reducerea impactului negativ al migrației economice a părinților asupra copiilor.