Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru părinți

Drepturile și obligațiile tale

Campanie Ramai aproape de copilul tau – acțiuni de informare

La finalul anului 2020, 75.136 de copii aveau cel puțin un părinte plecat să muncească în alte țări, arată statisticile oficiale[1], care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială. Dintre aceștia, 22.662 aveau ambii părinţi plecaţi peste hotare sau proveneau din familii în care părintele unic susţinător este plecat.

Pe acest fundal, organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române, lansează o serie de activităţi de informare cu privire la efectele negative pe care plecarea părinţilor le poate avea asupra dezvoltării copiilor şi importanţa comunicării părinţilor aflaţi la distanţă cu copiii de acasă, destinate părinţilor care muncesc în străinătate şi se întorc în România în perioada vacanţei de vară.

Startul a fost dat în perioada 5-6 august, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Oradea, unde Salvați Copiii alături de Poliția de Frontieră informează părinții care se întorc în țară.

Totodată, prin intermediul centrelor locale Salvați Copiii, vor avea loc activități susținute de informare și suport pentru părinții copiilor din programele Salvați Copiii reîntorși în țară, caravane locale de informare în mediul rural și activități de informare în parteneriat cu autorități locale pentru părinți, persoane în grija cărora au rămas copiii și autorități locale.

Pentru mai multe informatii accesați:

https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/media/Documente/Comunicat-Salvati-Copiii_Copii-singuri-acasa-converted.pdf   

[1] Date valabile pentru 31 decembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, http://andpdca.gov.ro.