Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru părinți

„Sunt copleșită……disperată……sunt bătrână și nu mai pot.”

Tudor  tocmai a făcut 14 ani și, în loc să se bucure, este foarte îngrijorat.  El știe  că vine momentul înscrierii la liceu și nu are încă un buletin și nici un adult care îl poate ajuta să-l obțină. Frica lui cea mare este că nu va avea cine să-l însoțească pentru completarea fișei cu opțiunile pentru liceu.

Visează să se facă farmacist, să ajute oamenii cu sfaturi bune, să-i facă bine și știe foarte clar la ce profil vrea să meargă, la științele naturii.

Adolescentul trăiește de mic alături de bunica sa maternă în vârsta de 88 de ani. De-a lungul timpului, Tudor a fost încercat de multe emoții, îi era teamă să nu o  piardă pe bunica, pentru că atunci cu cine ar fi rămas el?

Mama sa a fost nevoită să plece în străinătate să muncească. Deși le trimite lunar  bani, sume mici, dar importante, nu poate ajunge decât foarte rar acasă – o dată la 4 ani. Condițiile de viață peste hotare sunt grele și banii de drum i-ar priva de puținul lunar pe copil și bunică.

“Sunt copleșită……disperată……sunt bătrână și nu mai pot. N-am avut noroc să avem și noi de niciunele. Bunul simț nu a fost ajuns niciodată. Maică-sa se chinuie în străinătate, noi aici. Totul este un chin…..”, ne povestește bunica.