Pentru majoritatea dintre noi, primăvara este un anotimp asociat cu renașterea, lumină, culoare. Un prilej de bucurie când primim sau oferim flori, mărțișoare, gânduri pentru femeile dragi din viața noastră. Un moment important în care ne sărbătorim mama, cea mai valoroasă și semnificativă persoană din viața de copil.
Însă, primăvara poate veni și cu o răscolire emoțională colosală pentru copiii cu mamele plecate la muncă în străinătate.  Gândul că din nou vine o sărbătoare destinată mamei și nu o pot avea  tocmai pe mama lângă, să-i ofere micul mărțișor  lucrat la școală și iubirea, este dureros.
Asta este È™i cazul lui Vlad, care la È™coală, la atelierul de creaÈ›ie a avut drept tema –Portretul mamei mele. Plin de emoÈ›ie a desenat cu grijă ochii, gura, părul, zâmbetul mamei. A făcut asta cu teamă È™i sârg în acelaÈ™i timp, să nu strice din frumuseÈ›ea mamei sale care este cea mai frumoasă femeie. A avut de scris È™i o scrisoare acesteia. Aici i-a fost greu, avea atât de multe să-i spună ….È™i se tot întreba cum avea să ajungă scrisoarea la mama. ÃŽÈ™i dorea mult ca mama sa să citească, dar el nu i-a mai trimis vreodată o scrisoare. Nu a apucat să-i scrie niciodată pentru că, atunci când a plecat mama, el nu È™tia să scrie, apoi nu a mai fost nevoie, căci vorbeau la telefon sau se vedeau pe camera telefonului.
A stat, s-a gândit, s-a învârtit È™i i-a scris….i-a scris mult, i-a scris cu dor, i-a scris că o aÈ™teaptă È™i i-a urat ’’La multi ani!’’ însă tristeÈ›ea l-a copleÈ™it curând. Ce o să facă acum cu scrisoarea È™i portretul? O să o aÈ™tepte pe mama? Dar va dura până va veni….. Cu lacrimi în ochi È™i durere în suflet, Vlad a întrebat disperat, adulÈ›ii din juru-i cum poate să ajungă scrisoarea la mama. Echipa SalvaÈ›i Copiii l-a ajutat pe Vlad să trimită către mama prin poÈ™ta micul dar. Băiatul nu i-a zis nimic mamei până când plicul nu a ajuns….dar bucuria i-a fost nemăsurată. A reuÈ™it să îi ofere È™i el mamei gândul său de 1 È™i 8 martie, precum ceilalÈ›i copii.
De aceea, dragi părinți vă sfătuim, de oriunde vă aflați:
– menÈ›ineÈ›i legătura cu copiii (online, telefonic) constant
– faceÈ›i activități cotidiene cu copiii chiar dacă mijlocite de device-uri.( discuÈ›ii despre ce au făcut la È™coală, citiÈ›i scrisori, beÈ›i ceai împreună, stabiliÈ›i ora de mic dejun/cină È™i încercaÈ›i să mâncaÈ›i împreună)
– marcaÈ›i sărbătorile È™i momentele de sărbătoare, chiar dacă nu sunteÈ›i aproape – (arătaÈ›i-vă pe cameră micile daruri luate/făcute, de ex. – mărÈ›iÈ™orul, împodobiÈ›i casa sau gătiÈ›i împreună).
Împreună, departe devine aproape.