Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru părinți

Cum depășim nostalgia sărbătorilor?

După o lună plină de  bucurie, așteptare, luminițe, familie aproape, cadouri, luna ianuarie vine de obicei plină de dezorientare pentru noi toti.  Aceasta marchează terminarea sărbătorilor și reluarea ritmului zilnic, în aceleași condiții – întoarcerea la serviciu, la școală, la griji, la examene. Pentru unii copii înseamnă despărțirea din nou de părinții care se întorc la muncă în străinătate, pentru unii părinți înseamnă întoarcerea într-o țară care nu este a lor, în care traiul și limba sunt grele și nu le aparțin, înseamnă despărțirea de fiul sau fiica de care le era dor de când au ieșit pe ușa.

Pentru ca nostalgia, tristețea și  sentimentul de neputința  să nu vă copleșească  după sărbători, vă propunem câteva activități care vă pot ajuta să vedeți și luna ianuarie ca fiind o lună prielnică:

 

1.Stabiliți o următoare vacanță

Încercați să poziționați pe axa timpului un alt moment(sau vacanță) care vă face plăcere. Planificați-l cu cei dragi cu cât mai multe detalii, poate fi mobilizator

2.Iesiți în aer liber

Fie că faceți plimbări sau sport, orice tip de mișcare în aer liber va avea efect asupra moralului și stării de bine.

3.Începeți un proiect.

Poate fi un jurnal sau un curs de desen pe care vă doreați de mult să îl faceți. Sau, pur și simplu, să redecorați o cameră din casă. Este important să vă stimulați creativitatea, pentru că în acest fel creierul începe să elimine emoțiile negative

4.Păstrați legătura cu copilul și familia rămasă în țară zilnic sau cât mai des vă stă în putință.

Revederea poate oferi gândul că moementele continua și nu s-a produs o întrerupere odată cu terminarea sărbătorilor.

5.Reveniți la activitățile plăcute de dinainte de sărbători.

Discuții cu prietenii, ieșiri în parcuri, o emisiune la TV sau orice care vă place sau vă dă o stare de bine. Oferiți-vă momente și activități care vă bucură pentru a putea merge mai departe și învinge tristețea.

6.Ascultați muzică

Muzica poate avea o influență pozitivă asupra creierului uman. Acultați melodii vesele sau care vă aduc aminte de perioade fericite din viața dumneavoastă.