Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru părinți

Cum să sărbătorim împreună de la distanță?

Plecarea părinților în străinătate și despărțirea de familie sunt  momente greu de suportat  atât de copiii care rămân într-o stare de așteptare perpetuă, cât și de părinții care sunt nevoiți să plece de lângă cei dragi, să își părăsească casa pentru necunoscut. Toată acestă durere devine mai tulburătoare când vin sărbătorile și familiile nu se pot întregi. Însă pentru a alina suferința și a nu lăsa parioada sărbatorilor să treacă neobservată, vă propunem o serie de activități împreună, chiar dacă de la distanță pentru luna decembrie :

1.Videocall-uri interactive: organizați sesiuni de videoconferință alături de copilul/copiii dumneavoastră pentru a vă conecta vizual și a petrece timpul împreună.

2.Povești online: Citirea de povești sau crearea unor povești de Crăciun împreună prin intermediul aplurilor video poate fi o modalitate distractivă de a fi prezenți, fie și de la distanță. De asemenea, puteți rememora povești, întâmplări pe care le-ați trăit împreună în anii trecuți sau în copilăria dumneavoastră.

3.Decorarea virtuală a bradului: Implicați copiii în procesul de decorare a bradului de Crăciun printr-o sesiune video, oferindu-le posibilitatea să aleagă și să plaseze ornamentul preferat.

4.Sesiuni de gătit festiv: Organizați o sesiune virtuală de gătit în care dumneavoastră și copiii să pregătiți rețete de sărbători împreună, schimbându-vă idei și impresii.

5.Schimbul de cadouri virtual: Încurajați copiii să facă cadouri handmade pe care să le trimită prin poștă  și apoi să deschideți cadourile simultan printr-o sesiune video.

6.Spectacol online de Crăciun: Organizați un mic spectacol virtual în care copiii să prezinte momente artistice sau să cânte colinde

7.Tradiții virtuale: Păstrați sau creați tradiții specifice sărbătorilor, cum ar fi să ascultați aceeași melodie sau să vă amintiți împreună de momente frumoase.

8.Ateliere de creație: Implicați-vă în ateliere online de creație în care să creați ornamente, felicitări sau alte obiecte decorative împreună cu copiii.

9.Jocuri tematice online: Alegeți jocuri online tematice de sărbători pentru a petrece timp de calitate împreună și a menține spiritul festiv.

10.Vizionare de filme sau desene animate de Crăciun: Stabiliți o seară specială pentru a viziona împreună un film sau desen animat de Crăciun, sincronizând momentul de începere.

11. Jocuri de societate virtuale: Alegeți jocuri de societate online care pot fi jucate în echipă sau în competiție, oferindu-vă oportunitatea de a vă bucura de timpul petrecut împreună, chiar și la distanță.

Dacă faceți parte dintre norocoșii care au reușit să se întoarcă pe meleagurile natale de sărbători, alături de copil și familie, atunci  vă veți putea bucura de toate aceste propuneri prin  activități direct, nemijlocit de device-uri.