Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru copii

Jocuri

Joc de grup: Ghemul

Jocurile active sunt cel mai plăcut mod de a te relaxa, de a petrece timpul liber alături de prieteni și a te amuza copios. Îți propunem un joc activ și de strategie, pe care îl poți desfășura atât acasă, cât și la școală, atât în spații deschise, cât și în interior, condiția fiind să ai cât mai mult spațiu la dispoziție și încă vreo 7-8 prieteni cu tine.

Cum se desfășoară?

Ai nevoie de un obiect oarecare, de dimensiuni mici – ghem, minge de tenis, jucărie de pluș și 2 echipe, poziționate paralel (față în față), la 3-4 metri distanță. De asemenea, ai nevoie de o persoană care să fie arbitru și să țină scorul.

Fiecare persoană dintr-o echipă trebuie să aibă o persoană din cealaltă echipă în fața sa (respectând distanța de 3-4 metri). Fiecare pereche situată față în față va primi un număr, începând cu 1. Obiectul ales se va poziționa la mijlocul distanței dintre cele două echipe.

Arbitrul va striga un număr. Jucătorii cu numărul respectiv se apropie de obiect și încearcă să îl ia și să se întoarcă la echipă fără sa fie atins de adversar.

Atenție! Pot fi mai multe situații și e bine să fie specificate înainte de a începe jocul, pentru a evita supărările:

  • Înainte de a atinge obiectul, fiecare jucător trebuie să iasă cu ambele picioare din spațiul delimitat echipei sale.
  • Dacă unul dintre jucători îl atinge pe adversarul său înainte ca acesta să atingă obiectul, punctul merge către echipa celui atins.
  • Dacă unul dintre jucători a luat obiectul însă este atins înainte de a intra în “casă” sau scapă obiectul din mână, punctul merge la echipa celui care l-a atins.

Pentru a face jocul cât mai plăcut, îți recomandăm să îi încurajezi pe prietenii tăi să încerce să își facă strategii și să nu se grăbească să înhațe obiectul.

Spor la joacă și bună dispoziție!