Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru copii

Jocuri

Ghicește adjectivul!

Cel mai ușor și cel mai repede învățăm jucându-ne, deci îți propunem să înveți noi cuvinte și să deprinzi arta de a explica, prin următorul joc:

Scrie pe câteva foi adjective – însușiri ale obiectelor, persoanelor (de ex. frumos, nervos, priceput, deștept, harnic, leneș, vorbăreț), în funcție de numărul de persoane participante la joc – câte 2-3 de persoană.

Fiecare participant va lua o foaie fără să se uite la cuvântul scris pe ea și o va plasa deasupra capului. Ceilalți jucători vor trebui să îi dea indicii despre acel cuvânt, astfel încât jucătorul care are foaia deasupra capului să ghicească acel cuvânt. Indiciile pot face referire la situații care descriu acel cuvânt, antonime, alte explicații care nu presupun utilizarea cuvântului respectiv.

O altă variație a acestui joc este jocul de mimă, în care se pregătesc bilețele cu diferite cuvinte ce pot fi mimate. Un participant mimează, iar ceilalți trebuie să ghicească. Cel care mimează nu poate utiliza cuvinte, doar gesturi și mișcări ale corpului.

Aceste jocuri sunt potrivite atât pentru momentele petrecute în familie, cât și la aniversări/petreceri.

 

Spor la joacă și bună dispoziție!