Copii singuri acasa

Protecție și educație pentru copii cu părinți plecați în străinătate

021.224.24.52

Apelabil cu tarif normal din afara teritoriului României.
Disponibil luni - vineri între orele 9.30 - 17.30

Salvati copiii

Pentru copii

Serbarea Zilei Internaționale a Copilului în cadrul centrelor locale de sprijin pentru copii cu părinții plecați la muncă în străinătate

În săptămâna 30 mai- 3 iunie, pentru a marca Ziua Internatională a Copilului, copiii din programele socio-educaționale organizate de Salvați Copiii în 33 de centre de zi participă la diverse activități recreative și de socializare.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni au loc ateliere și expozitii tematice, petreceri, jocuri, spectacole și concursuri cu premii atât în cadrul centrelor, cât și în alte locații. În unele dintre orașe, copiii merg la Zoo sau la Grădina Botanică, vizitează  obiective de interes turistic sau științific, ies în parcuri. Copii din Sighișoara, Târgoviste și Pitești fac excursii în afara localităților lor, în timp ce la Reșița copiii se întrec la fotbal și atletism la Cupa Centrelor de Zi pe municipiu.  Școala Mobilă din Iasi organizează activități de joacă la care așteaptă să participe peste 80 de copii dintr-o zonă defavorizată a orașului.

Peste 1.000 de copii aflați în situații vulnerabile (copii din familii defavorizate socio-economic, copii cu părinții plecați la muncă în străinătate) se bucură, prin participarea la aceste activtăți, de Ziua Copilului la fel ca orice copil pe care familia are posibilitatea să îl susțină corespunzător.